Veri Yönetimi ve İstatistiksel Analiz

VeritasCRO projenizin çalışma tasarımından, istatistiksel analiz planına ve CRF tasarımına kadar istatistiksel rehberlik sağlayabilir. Projeniz sırasında veri girişi ve query yönetiminden istatistiksel veya entegre raporların yazılmasına kadar çok çeşitli istatistik ve veri yönetimi hizmetleri sunar. Standardın temel gerekçesi, durumun üstesinden gelmek ve iyileştirmek için bir araç oluşturulması gerektiğidir. Klinik araştırma, uygun IT ve veri yönetim sistemleri dahil olmak üzere yüksek kaliteli, güvenilir ve İKU uyumlu kaynaklara bağlıdır. Klinik çalışmaların tasarımı, uygulanması, koordinasyonu ve analizinin multidisipliner bir uzman yaklaşımı gerektirdiği kabul edilmektedir. Temel araştırma ekibi sorumlu araştırmacı, yardımcı araştırmacılar, denetleyiciler, veri yönetimi ekibi ve klinik araştırma koordinatörleridir.

Veri Yönetimi, bilimsel hedefleri ve araştırma ilerlemelerini sürdüren analizleri desteklemek için eksiksiz ve doğru verilerin toplanmasını ve korunmasını sağlayan, güvenilir bir veri platformu sağlama misyonuna sahiptir. Ekibimiz çalışma veritabanını geliştirerek, eksiksiz ve tutarlı veriler elde etmek için gerekli program kontrolleri sağlar ve çalışma performansı raporlarını özelleştirir.

İstatistiksel analiz; temel olarak veri toplama, veri yorumlama ve son olarak veri doğrulamayı içeren bir bilimdir. İstatistiksel veri analizi, çeşitli istatistiksel işlemleri gerçekleştirme prosedürüdür. Veri hazırlama, veri analizi projelerinde ilk adımdır ve veri yükleme veya alma, veri konsolidasyonu, veri temizleme, veri genişletme ve veri sunumu gibi birçok görevi içerebilir. VeritasCRO tarafından tüm veri toplama projeleri için e-CRF hosting ve yedekleme hizmeti verilmektedir.

Bilgi ve deneyimin yanı sıra, iyi veri yönetimini etkileyen ana unsurların, iç organizasyonun etkinliği ve iyi yerel veri izleme olduğu görülmüştür. CRF'lerin tasarımının önemi de vurgulanmıştır. Bu çalışma devam eden protokoller için yürütüldüğünden, saha ziyareti ekibi, kontrol sırasında düzeltilebilecek tüm eksiklikleri ve tartışmalı noktaları işaret etme ve araştırma koordinatörüne bildirme fırsatı bulur.

 

Kaynaklar:


1.Wittenberg, G. McPherson, J. McCourt, F. Gueyffier, A. Lorimer, F Torres, ECRIN Working Group on Data Centres - Trials, 2011.

2.ML Nahm, CF Pieper, MM Cunningham - PloS one, 2008.

Düşünmeden öğrenmek işgücü kaybı, öğrenmeden düşünmek tehlikelidir.

Konfüçyus